//tentenot?
UKM Law Degree Interview #throwback
Sunday, June 23, 2013 @ 11:21 PM | 1 Comments

Assalamualaikum dan hi.

First and foremost,
Salam Nisfu Syaaban dear Muslims  Appreciate and seek forgiveness from Allah S.W.T on this very night. It might be our last chance. Allahuakbar.

All right. Recently, I meant previous post ada cakap pasal nak pegi interview kan. So, nak cerita lah sikit pengalaman for uhm second interview utk masuk Universiti. First time interview?

*throwback*

I've got Foundation in TESL UiTM before dapat Foundation in Law. Alhamdullilah, even kecundang takda rezeki utk TESL, UiTM offered aku Law pulak. Baik kan UiTM? :3
Masatu interview soalan random. Soalan?
'Tell us liltle bit about yourself?'
and memandangkan aku bgtau aku stay Langkawi. So they asked
'How do you feel living in Langkawi?'
'Tell us about the Legend of Mahsuri'
Gahhh bukan tahu sangat pun.
Vocab pun like blur, nervous lah katakann.
But it went well, even takda rezeki utk TESL.
Ada hikmahnye tu dak?
Hmm, it was about a year ago.
Experience huh?

So lets begin with UKM's interview.
Mana lah tahu ada junior2 nnt dpt interview jugak kan.
Memula dapat tahu kena pegi interview.
Sibuk google merata nak cari info.
Banyak kind of stories blogger2 kat Malaysia ni share *cewah*
And byk jugak info yg boleh aku dpt masatu.
With my friend's help, Inani byk bagi info. Thanks yunk.

Interview Day.
Memula sampai, lps dftar kena bg fail sijil2 tu, then dia akan tempek CGPA kita besau besau dekat file.
Lepatu dia bg kita satu kertas tempek tu jugak, tempek nama dekat tudung memasing :3
Then dlm ramai2 tu dibahagi pulak kepala berapa group, utk Writting Session.
Went about 15 minutes.
Soalan?
Tak ingat exactly soalan dia.
Tapi pasal national security and soereignty.
Tak silap, mengapa perlu tingkatkan benda tu kot? lebih kurang.
Tulis kemain merapu.
Dlm 15 minutes, sabo je le -________-

Hbes semua tu, baru lah interview session w/ le lecturers.
Lama gilaa tunggu dari pagi.
Sebaik aku group ke 3 tak silap.
Satu group 5 orang.
First group tnya pasal agong kes insult tu.
Second group tnya pasal unite kaum kat Malaysia ni.
Haa group aku?
'What do you think about the degree of women right in Malaysia'
I was like blurh.
Time introduce pun yang lelain semua background sekolah mantap2 semua.
Debate lah, olahragawati lah, dekan setiap sem lah apa lah.
Aku? *krikkrik*
And I got no main point at all.
Pengetahuan am? lagi lahh mana sempat baca apa.
Yg lelain semua pasal coach train tu la, kat Arab perempuan tak boleh bwk kereta lah etcetc.
Aku just ckp pasal kuota, like kind of discrimination & tak setuju ikut budaya yang tak elok dari negara luar if nak amek diorg jadikan contoh woman's right.
Tu pun sambung point orang T.T
Sedih hah?
Sebelum group aku, dh 200 org dh diorg interview.
Lpsni ada lg group lain :o
Nak amek seratus lebih je.
Cam takda harapan je.
Hm.
Takpa lah redha je.
Ada rezeki (magical) ada lah tu.
Kalau takda, UiTM Dihatiku lah bulan 9 ni.
Hiuhiu.

muka lepas kena interview

Actually, I miss KPI0052F.
Even time duk Merbok tetiap minggu balik.
Hari2 maki, bosan lah apa lah (over)
And now, dh rindu semua tu T.T

Fantastic family, me miss youu.
Tgk nii ingat tak kita bg makan biawak kat foodcourt tasik? LOL


Till next post, toodles!


Older Post | Newer Post

Assalammualaikum and hello. Welcome to my blog.

TYPO QUEEN, do like and follow me.

p/s: don't forget to leave your footprints on my tagboard :*


Wish List
Study abroad
Korea
BTS Concert
Meet BTS
BTS in Korea
Experienced 4 seasons

1 Online Users


Story About Addiction Bumblebee






This template was created by FaqihahHusni.
Doodle by Honey Pies
Best view in Google Chrome