//tentenot?
Cara Guna Classic Template
Sunday, January 8, 2012 @ 3:21 AM | 0 Comments

Assalamualaikum & hi :)
Ok sekarang ni banyak newbies baru yg nk cantikkan belog mereka dengan menggunakan classic template. Apa tu classic template? aaaaaaa classic template ni, kita boleh design & edit sendiri ikut citarasa bla bla bla. Contohnya mcm blog aten ni. For sure lah aten guna classic template. Tapi, skin aten tak buat skin sendiri. Masih belum expert, InsyaAllah aten akan create skin sendiri satu hari nanti and awk semua boleh download & guna. Yay! Hehe dah dah. Jum start.

Benda ni senang je. Memandangkan ini first tuto aten, aten ajar dari mula lah ye.

 Sign in > dashboard > design > edit html
2. Okay bila dh ada dekat edit html, awk scroll bwh sikit then boleh nmpk, revert to classic template. Klik kt situ.



3. Done? lepas tu dia dh jd mcm byk code code code kan kan? hehe awk delete semuaaaa code yang ada biar jd blank and biarkan dulu.

***

4. Then awk kena pergi dekat sini BLOGSKIN dan cari skin yg awk suka.
5. Dh jumpa? Okay now awk scroll bwh sikit, cari tab Blogger Main klik situ
6. Automatic dia akan download code kan? View and copy semua code tu, dan paste kan dekat ruangan code dekat ruangan yang awk dh kosongkan td.

Siap? Done :) kalau tak faham, sila komen ye ^^


Older Post | Newer Post

Assalammualaikum and hello. Welcome to my blog.

TYPO QUEEN, do like and follow me.

p/s: don't forget to leave your footprints on my tagboard :*


Wish List
Study abroad
Korea
BTS Concert
Meet BTS
BTS in Korea
Experienced 4 seasons

1 Online Users


Story About Addiction Bumblebee






This template was created by FaqihahHusni.
Doodle by Honey Pies
Best view in Google Chrome