//tentenot?
Cara Letak/Tukar Lagu Dalam Belog
Monday, January 9, 2012 @ 6:48 PM | 1 Comments

Assalamualaikum and hi :)
Harini aten nk buat tuto letak lagu dlm belog, bg yg tak tahu nk letak. Jum start

1. Pergi SINI
2. Then awk pilih lagu yg awk nak. Tgk sebelah kanan, boleh pilih lagu barat, lagu malaysia, lagu indon. Kan?
3. Dah? okay now boleh pilih nama artis mengikut abjad, A-Z
4. Klik, copy code dulu
Log in > Design > Add A gadget > HTML/Javascript
5. Paste kan code dekat situ.
6. Kalau nk tukar, delete je HTML/Javascript tu then ikut step kat atas balik k?
6. Dh siap, save!

Classic Template

1. Dh dapat code, copy
Blogger > Log in > Dashboard > Template
2. Ctrl+F, then cari kata kunci or perkataan dekat mana mana yg awk nk letak lagu tu mcm dekat blog aten, aten nk letak dekat sidebar atas sekali. Dekat sidebar atas sekali, ada perkataan 'at my tagboard'


3. Kalau dh ada lagu, nk tukar gantikan je code yg dh sedia ada contohnya mcm ni


4. Yg dlm kotak merah tu code aten, dh jumpa code awk, awk deleteee je, and gantikan code tu dengan code baru. Kna pndai2 laa cari code lagu yang awk guna sebelum ni. Kalau tak, susahlah jugak -,-
5. Dh paste, preview dulu. Dh cun, save!

Mudah je kan? hehe cubalah. Apa apa hal tny ye :)


Older Post | Newer Post

Assalammualaikum and hello. Welcome to my blog.

TYPO QUEEN, do like and follow me.

p/s: don't forget to leave your footprints on my tagboard :*


Wish List
Study abroad
Korea
BTS Concert
Meet BTS
BTS in Korea
Experienced 4 seasons

1 Online Users


Story About Addiction Bumblebee






This template was created by FaqihahHusni.
Doodle by Honey Pies
Best view in Google Chrome