//tentenot?
I need you like water, like breath, like rain
Thursday, August 11, 2011 @ 7:08 PM | 0 Comments

Assalamualaikum. Hari ni dh 11th day kita puasa, alhamdulillah aku takda tinggal lagi. Anda bagaimana? yg terpaksa tinggal tu kita boleh maafkan, ni yg saja2 meninggalkan. Mcm mnaa org mcm tu? Harap harap insaflah ye.


Trial semakin gila dekat. Awal awal haritu tak takot lg nk trial, td bila dh msuk dewan, letak slip nama pa semua bapak nervous! mcm real spm kann? ahad ni dh start trial spm, studyy tak smpai 100% lagi. So tak boleh nk bg mama abah 10As lagi laaa, huhu hope result elok, doakan aku okay. Berangan nk pergi overseaa nh :3 hee. Tambah2 boleh study dgn beliau heeee, smbil menyelam minum ayaq. Betoi dak? lgpun bulan puasa ni tak boleh keluar sgt, yelahh kalau nk hangout pn nk ke mana? makan? haha baik study, kt library haha kan sayang? iloveu^^


Semalam, aku bukak satu website ni. Best kot baca post/article2 dia. Ni dia salah satu aku rasa insteresting, sesuai kita bulan puasa ni haha baca laa ^^




Masa puasa ni mesti ramai yang liat nak bangun sahur kan? haha. Tapi yang kesiannya yang tukang kejut tu lah, kejut bagai nak rak tapi tak bangun-bangun gak. Tapi takpa untuk yang kaki kejut orang tu leh cuba tips ni..


Kalau nak kejutkan orang bangun tidur especially sahur..cam ni antara caranya..
1. Pegang anak jari kiri/kanan sambil tu panggil nama dia perlahan lahan..
2. Sentuh bahu org tidur tu..dan goyangkan perlahan lahan..sambil panggil nama dia…
3. Renjis air kat muka dia…sambil panggil nama dia…
4. Tampar tampar manja pipi dia..sambil panggil nama dia…
5. Tutup kipas/air cond

Tapi kalau still tak ada effect
1. Jerit nama dia kuat kuat…
2. Gigit ibu jari kaki dia..cam antu toyol gigit
3. Simbah air sebaldi…kalau boleh air rendam baju dalam korang
4. Tarik rambut dia sampai jatuh dari tilam
5. Goyang badan dia kuat2 then jerit gempa bumi! gempabumi! tsunami!tsunami!
6. Jerit api! api! api!
7. Letak kfc ke mcd ke xpun ikan patin masak tempoyak yg baru dibeli sebelah hidung dia..bgi ambik bau sikit

Still tak ada effect gak
1. Pergi kat telinga dia…then sebut maa rabbuka! sambil seru nama dia byk kali…
2. Pergi kat dia, baca je surah yaa sin!

Tapi kalau still tak ada effect gak…ni je la cara terakhir
1. Panggil je orang masjid/surau untuk uruskan…kerana tuhan lebih menyayanginya



Sumber : Majalah Gila-Gila

CREDIT TO: nizarazu.com

Labels:



Older Post | Newer Post

Assalammualaikum and hello. Welcome to my blog.

TYPO QUEEN, do like and follow me.

p/s: don't forget to leave your footprints on my tagboard :*


Wish List
Study abroad
Korea
BTS Concert
Meet BTS
BTS in Korea
Experienced 4 seasons

1 Online Users


Story About Addiction Bumblebee






This template was created by FaqihahHusni.
Doodle by Honey Pies
Best view in Google Chrome